ДЕНОВИ НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ДИЗАЈН ОД 14 МАРТ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

На 14 март во Чифте амам започнува модниот настан Деновите на италијанскиот дизајн во Скопје, кој се одржува под мотото „Создавање вредност: инклузивност, иновација и одржливост”. Настанот го организира Амбасадата на Италија во Скопје, во соработка со Италијанската трговска агенција, „Ист гејт мол“ и Моден викенд Скопје.

Деновите на италијанскиот дизајн се отвораат со мастерклас на Лука Боскардин, познатиот италијански дизајнер на играчки, а ќе се одржи и изложба посветена на Пинокио.

На 15 март од 19 часот во „Ист гејт мол“ ќе се одржи модна ревија со познати италијански брендови. На 28 и 29 март на истото место ќе има ревии на домашни дизајнери, а на 30 март ќе се одржи ревија на венчаници.