КРЕАЦИИ СО ЖИВИ ЛЕТНИ БОИ НА ТРЕТАТА ВЕЧЕР ОД СКОПСКИОТ МОДЕН ФЕСТИВАЛ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Сношти во Скопје, во трговскиот центар „Дајмонд“ се одржа третата вечер од Скопскиот моден фестивал. Гостите гледаа модни ревии на Александра Стамениќ, Милан Зејак, Блерта Османи, и „Шифт“. На дел од нив видовме летни модели во живи бои.

Модел на дизајнерката Александра Стамениќ (Фото: Ѓ.Личовски)

Како музички гости настапија Калина Александар, Јана Јовиќ, Јана Мрческа, Тамара Грујеска, и диџеј Марио Трампет.

Креација на Блерта Османи (Фото: Ѓ.Личовски)

Ова е четвртото издание на модниот фестивал кој започна на 3 април, а се претставија повеќе домашни и балкански дизајнери.

Креација на Александра Стамениќ (Фото: Ѓ.Личовски)

На првата вечер во средата, програмата ја најави кус моден филм во кој учестуваат Сергеј Варошлија, Моника Црнокрак, Иван Наумовски, Калтрина Круезиу, Октај Сејди и Сара Дамчевска кои годинава се заштитни лица на настанот.

(Фото: Ѓ.Личовски)

Скопскиот моден фестивал завршува вечерва (сабота) со ревија на „Сара фешн“ и забава. Во средата, го отвори дизајнерката Ивана Кнез со ревијата „Да живее драмата“ со која прослави 15 години работа.

Модел на Блерта Османи (Фото: Ѓ.Личовски)