лансирање

Таг
12Вести

ШВЕДСКА ГО ГРАДИ ПРВИОТ ПОЛИГОН ЗА ЛАНСИРАЊЕ САТЕЛИТИ ВО ЕУ

КИНЕСКО ЛЕТАЛО ЌЕ СЕ ОБИДЕ ДА ГИ ДОНЕСЕ ПРВИТЕ ПРИМЕРОЦИ ОД МЕСЕЧИНАТА ОД 1976

ИЛОН МАСК ИСПРАТИ ЛУЃЕ ВО ВСЕЛЕНАТА И ЈА ПОЧНА ЕРАТА НА КОМЕРЦИЈАЛНИ ЛЕТОВИ

ПОЧНУВА ЛАНСИРАЊЕТО НА САТЕЛИТИТЕ КОИ ТРЕБА ДА ЈА ПОКРИЈАТ ЦЕЛАТА ПЛАНЕТА СО ИНТЕРНЕТ

ИНДИЈА ГО ЛАНСИРАШЕ НАЈЛЕСНИОТ САТЕЛИТ НА СВЕТОТ, НАПРАВЕН ОД СТУДЕНТИ

КИНА ИСПРАТИ САТЕЛИТ ЗА ДА БИДЕ ПРВАТА ЗЕМЈА КОЈА СТИГНАЛА НА ТЕМНАТА СТРАНА НА МЕСЕЧИНАТА

НАСА ДЕНЕСКА ИСПРАЌА НОВА МИСИЈА НА МАРС КОЈА ЌЕ ПРОУЧУВА МАРСОТРЕСИ

АСТРОНОМИТЕ ЗА ПОСЛЕДЕН ПАТ ЈА СНИМИЈА „ТЕСЛА“ КАКО СЕ ДВИЖИ НИЗ ВСЕЛЕНАТА

„ФАЛКОН ХЕВИ“ БИ МОЖЕЛА ДА СТИГНЕ ДО ПЛУТОН, ВЕЛИ ИЛОН МАСК