Штип

Таг
63Вести

ЗРНОВЦИ И ОРИЗАРИ И ОВОЈ МАЈ НАГОСТИЈА ДЕСЕТИНА КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКИ ДРУШТВА ОД БАЛКАНОТ НА МЕЃУНАРОДНИТЕ ФОЛКЛОРНИ СРЕДБИ

АНДОН МАЈХОШЕВ ОБЈАВИ КНИГА ЗА РАСТОТ И ПАДОТ НА ШТИПСКИТЕ МЕДИУМИ

УЧЕНИЦИ ОД КОЧАНИ НАЈДОБРИ ВО ЛЕГО ЛИГАТА НА МАКЕДОНИЈА, ОДАТ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ПО РОБОТИКА ВО МАРОКО

ШТИП ГО ЧУВСТВУВАМ КАКО МОЈ ГРАД И ЗАТОА МУ ПОДАРИВ МУЗИЧКИ МАТЕРИЈАЛИ, ВЕЛИ ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ

УЧЕНИЦИТЕ ОД ПОСЕБНИТЕ ПАРАЛЕЛКИ ГИ ПРЕЗЕНТИРАА СВОИТЕ ИЗРАБОТКИ ПО ПОВОД ШТИПСКИОТ ОБИЧАЈ ЧЕТ‘РСЕ, ЗАШТИТЕН ОД УНЕСКО

ШТИПСКИОТ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА ГО ДОДЕЛИ ПРИЗНАНИЕТО „АЦО ШОПОВ“ НА ПАСКАЛ ГИЛЕВСКИ

ЧЕТИРИ БРОНЗИ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ УЧЕНИЦИ НА ОЛИМПИЈАДАТА ПО ПРИРОДНИ НАУКИ ВО КОЛУМБИЈА

ШЕСТМИНА УЧЕНИЦИ ЌЕ ЈА ПРЕТСТАВУВААТ МАКЕДОНИЈА НА ОЛИМПИЈАДАТА ПО ПРИРОДНИ НАУКИ ВО КОЛУМБИЈА

ЗА 30 ГОДИНИ СОЗДАДЕНИ 1.000 ДЕЛА ВО ЛЕСНОВСКАТА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА

НОСЕНИ ОД ИЗВОРНИОТ РИТАМ, МАКЕДОНСКИТЕ ПИЈАНИСТИ МАЛКУ ПОСИЛНО СВИРАТ, ВЕЛИ ЈАПОНКАТА АСАМИ САТЕ, КОЈА ОДРЖА РАБОТИЛНИЦА ВО ШТИП