3.000 ЖЕНИ ТРЧАА НА 11. ТРКА НА АВИЦЕНА, ПОБЕДИ БИЉАНА КИРАЏИЕВА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Повеќе од 3.000 учеснички денеска ја истрчаа 11. Авицена Женска трка, посветена на женското здравје и спортски дух.

Победничка е Биљана Кираџиева за 10 минути и шест секунди, второто место ѝ припадна на Рената Соколовска (11 минути и 20 секунди), а третото на Фросина Михајловска (11 минути и 30 секунди).

Фото: К. Попов

Стартот и целта на трикилометарската трка беа на булеварот Илинден кај фонтаната Лотос.

Фото: К. Попов

„Со денешната 11. Авицена Женска трка, со поставен рекорд од 3.000 учеснички, припадничките на понежниот пол покажаа дека се грижат за себе, своето тело и здравје. Исклучително сум среќна што оваа трка од година во година привлекува сѐ поголем број натпреварувачки“, изјави Гордана Николовска од Сојузот на спортови на Скопје.

Фото: К. Попов
Фото: К. Попов
Фото: К. Попов
Фото: К. Попов
Фото: К. Попов
Фото: К. Попов
Фото: К. Попов