БРИТАНСКИ СОВЕТ ГИ ПОВИКУВА ПРОДУЦЕНТИТЕ ОД РЕГИОНОТ НА БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА НОВИ УМЕТНИЧКИ ФОРМИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Дваесет креативни продуценти од Западен Балкан ќе учествуваат на бесплатна онлајн обука, во организација на Британски совет во Скопје. Оттаму ги канат кандидатите од Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Македонија и Србија да ги испратат своите пријави до 22 ноември.

Програмата за двонеделната обука е дизајнирана да ги развие креативната продукција како професија и добрите уметнички практики во сите вклучени земји и Обединетото Кралство.

„Учесниците ќе се стекнат со вештини за дизајнирање креативна проектна идеја и ќе научат како поефикасно да ја пренесат својата идеја до целната публика и засегнатите страни. Тие исто така ќе научат каде, кога и како ќе се одвива практичната реализација“, велат од Британски совет, додавајќи дека најдобрите проектни идеи ќе добијат финансиска поддршка и менторство.

Изборот на учесниците ќе биде објавен на 6 декември.