ФОТОЗАМКИТЕ УЛОВИЈА ДВЕ МЕЧИЊА КАКО ТАЛКААТ НИЗ ШУМА ВО МАВРОВО

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Фотозамките поставени низ националниот парк Маврово уловија уште една ретка глетка од дивиот свет.

По неодамнешните снимки на возрасен рис и волк, јавноста овојпат можеше да види две кафеави мечиња како талкаат низ шума. Фотографијата беше објавена на Фејсбук страницата на националниот парк Маврово.

И оваа фотографија е направена со помош на фотозамки, во рамките на проектот за закрепнување на балканскиот рис, што се спроведува во соработка со Македонското еколошко друштво.