ХЕРЦЕГ НОВИ ГО ОДБЕЛЕЖА ПРАЗНИКОТ НА МИМОЗИТЕ ВО СКОПЈЕ

Скопје,(СМАРТ.СДК.МК)

Мажоретки, кловнови и градскиот оркестар на Херцег Нови денеска дефилираа низ центарот на Скопје за да им ја претстават на граѓаните традиционалната манифестација на овој црногорски град, „Празник на мимозите“.

(Фото: К. Попов)

Дефилето почна пред Музејот на Град Скопје и преку улица Македонија стигна до плоштадот Македонија. Долж улица Македонија беа поставени пултови на кои се делеа промотивни материјали за општина Херцег Нови, како и за манифестацијата „Празник на мимозите“, чие 51. издание ќе почне на 14 февруари.

(Фото: К. Попов)

Дефилето беше организирано од амбасадата на Црна Гора, а меѓу присутните беа и градоначалникот на Херцег Нови, Стеван Катниќ и амбасадорката на Црна Гора, Марија Петровиќ.