КОЛЕ АНГЕЛОВСКИ РЕЖИРА ЧУДНА КОМЕДИЈА СО СРЕЌЕН КРАЈ ВО ДРАМСКИ ТЕАТАР

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Режисерот Коле Ангеловски почна со пробите во Драмски театар за претставата „Птица со главата меѓу нозе“, по негов текст. Играат Стефан Вујисиќ, Маја Вељковиќ-Пановска, Благоја Чоревски, Ѓокица Лукаревски, Марија Кондовска, Анастас Ташевски, Калина Наумовска и Благица Димитровска. Сценографијата е на Илина Ангеловска.

Ангеловски вели дека новата претстава е чудна комедија со среќен крај.

„Птицата е симбол на слобода. Може да лета каде сака. За неа не постојат граници и ограничувања. Но, ако главата ѝ е меѓу нозе, таа лета ниско. ‘Птица со главата меѓу нозе’ не е класична комедија, нема изневерени мажи и напуштени жени, нема брканици и смешни ликови. Ова е приказна за она што ни се случува денес во Македонија. Приказна за тоа како било, а како е денес. За тоа како луѓето се однесуваат во чудни и сериозни ситуации, а сето тоа гледано од еден позитивен и комичен агол“, најавува режисерот.

Премиерата е планирана за ноември.