КОНЦЕРТ ЗА САКСОФОНИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Охрид, (СМАРТ.СДК.МК)

Квартетот саксофони „Бенсман“ вечерва во 21 часот ќе одржи концерт во црквата „Св.Софија“ на 59. Охридско лето.

Ќе настапат Детлеф Бенсман – сопран саксофон, Тианхонг Ву – алт саксофон, Лиу Паи – тенор саксофон и Нинослав Димов – баритон саксофон.

Квартетот „Бенсман“ се појави во 2006,а до денес имаат настапувано на концерти и фестивали низ Германија, како и на на три концертни турнеи во САД и во Кина.