ПРЕМИЕРА НА КОМЕДИЈАТА „СТИЛИСТ“ ВО РЕЖИЈА НА СИНИША ЕВТИМОВ ВО СТРУМИЧКИОТ ТЕАТАР

Струмица, (СМАРТ.СДК.МК)

Во Струмичкиот театар „Антон Панов“ вечерва (16 декември) во 20 часот премиерно ќе се изведе претставата „Стилист“, во адаптација и режија на Синиша Евтимов.

„Водвиљот е една од најпопуларните театарски форми кај публиката. А еден од големите мајстори на таа форма е токму Жорж Фејдо, чии дела не се симнуваат од театарските сцени. Нашата претстава го пренесува дејствието на познатата комедија ‘Кројач за дами’ во наше време, денес, со нов наслов ‘Стилист’, а ликовите на Фејдо стануваат познати и препознатливи лица од нашата современост. Обидот за брачна изневера произведува низа неверојатни, комични, урнебесни ситуации кои наликуваат на каламбур“, велат од Струмички театар.

Играат: Стојан Велков-Трн, Танкица Стојанова, Игор Тодоров, Коста Ангов, Оливера Аризанова, Јулија Милкова, Васил Михаил, Ангелина Тренчева-Ангелова и Анкица Бенинова.

Сценографијата е на Илина Ангеловска, а костимите на Ванчо Василев.