ПРВОТО ИЗДАНИЕ НА СТРИП ТРИП ФЕСТИВАЛ ВИКЕНДОВ ВО МКЦ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Македонија овој викенд добива нов фестивал посветен на стрип уметноста. Насловен Стрип трип фестивал, тој ќе се одржува денеска и утре во Младински културен центар во Скопје, а програмата ќе почнува на пладне.

На фестивалот ќе има дискусии, презентации на најнови домашни и регионални стрип изданија, изложби на македонски стрип цртачи, работилница за цртање стрип за деца, филмска и музичка програма и берза на стрипови.

Како гости на фестивалот се најавени Стеван Субиќ, Марко Стојановиќ, Михајло Димитриевски и Диме Иванов-Димано, а ќе биде доделена награда за македонско стрип наследство.