СТЕФАН ДИМОВСКИ ИЗЛОЖУВА АКВАРЕЛИ ВО ГАЛЕРИЈАТА „КО-РА“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК.)

Вечерва во 19 часот, во галеријата „КО-РА“ во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Скопје ќе се отвори изложба на Стефан Димовски насловена „Каде одиме…?“.

Димовски е роден во 1983 во Скопје во уметничко семејство. Сериозно почнал да се занимава со акварел во 1995.

„Долгогодишниот престој во Франција му овозможи да воспостави контакти со познати акварелисти и да ја усоврши оваа техника до перфекција“, стои во најавата на изложбата.

Во неговите дела, покрај чистиот акварел, е присутна и комбинирана техника (акварел, колаж, акрилик, сепија, пастел).