УКРАДЕНИТЕ ДНЕВНИЦИ НА ЏОН ЛЕНОН СЕ НАЈДЕНИ ВО БЕРЛИН

Берлин, (Дојче веле)

Полицијата во Берлин пронајде украдени дневници и други предмети што му припаѓале на поранешниот Битлс, Џон Ленон.

Берлинската полиција уапси 58-годишен маж за поседување украдена стока што му припаѓала на Ленон. Според истрагата која е во тек, има уште еден осомничен, за кој се верува дека живее во Турција.
Дневникот и другите предмети од имотот на музичарот, наводно, биле украдени од вдовицата на Ленон, Јоко Оно во Њујорк во 2006 година. Тие се појавија во Берлин пред три години.

„Благодарение на интензивната истрага на нашите колеги од Одделот за ЦИД одговорни за борба против криминалот во уметноста, предметите што му припаѓаа на имотот на Џон Ленон беа запленети, а еден осомничен беше уапсен поради измама и примање украдена стока“, објави канцеларијата на јавното обвинителство.