БЕКАМ ДИГИТАЛНО ОСТАРЕ ВО КАМПАЊА ЗА БОРБА ПРОТИВ МАЛАРИЈА

Лондон, (СМАРТ СДК.МК)

Дејвид Бекам (45) остаре дигитално за потребите на кампања за превенција од маларија. Поранешната англиска фудбалска ѕвезда во клипот е прикажан како да има 70-ина години и држи говор во кој го поздравува поразот на „нашиот најстар и најсмртоносен непријател“. Кампањата е насловена „Маларијата мора да умре за да можат милиони да живеат“.

Бекам прогласува дека „нашиот свет е променет“ и „дека ставивме крај на маларијата“.

„Борбата против маларијата ми е многу блиска, бидејќи оваа болест е голем убиец на децата и ние ја имаме таа можност да го промениме тоа засекогаш. Соработувам со британската организација ‘Malaria No More’ од 2009. Нивните кампањи секогаш со големи креативност и иновации привлекуваат внимание“, рече Бекам.