БИЛ КЛИНТОН ЌЕ ОБЈАВИ ВТОР КРИМИ РОМАН

Њујорк, (Гардијан)

Бил Клинтон најави излегување на својот втор трилер роман за поранешен претседател на САД чија ќерка ќе биде киднапирана.

Клинтон има една ќерка, Челзи, која исто така е писателка и потпретседателка на Фондацијата Клинтон. Тој и за втората книга, насловена „Ќерката на претседателот“, соработува со авторот на бестселери Џејмс Патерсон, исто како и за политичкиот трилер „Претседателот е исчезнат“.

Објавувајќи ја веста, издавачот „Сенчри“ рече дека романот ќе содржи „информации и детали кои само еден претседател може да ги знае“. Романот ќе излезе во јуни 2021.

„Ќерката на претседателот“ не е продолжение на романот од 2018 и ќе има сосема нови ликови. Првата книга се продаде во 3,2 милиона примероци.