„АКВАМЕН“ ЌЕ ДОБИЕ ПРОДОЛЖЕНИЕ

Лос Анџелес, (Вараети)

„Ворнер брос“ потврди дека ќе се снима втор дел на „Аквамен“, откако тој ги надмина очекувањата на компанијата.

„Аквамен 2“ ќе биде продуциран од режисерот на првиот дел Џејмс Ван, а сценариото повторно ќе го пишува Дејвид Лесли Џонсон-Мекголдрик. Засега нема потврда дали Ван ќе се врати како режисер.

Оваа вест не е никакво изненадување, имајќи предвид дека „Аквамен“ стана најуспешниот филм од универзумот на „Ди-Си комикс“, заработувајќи 1,12 милијарди долари на светско ниво, а му претстојат уште неколку недели кино прикажување.

Џејсон Момоа ја играше насловната улога во „Аквамен“, покрај Амбер Хрд, Вилем Дефо, Долф Лундгрен, Патрик Вилсон и Никол Кидман.