ЧЕТИРИ ЈАПОНСКИ ФИЛМОВИ ОД ДЕНЕС ДО ПЕТОК ВО КИНОТЕКАТА

Скопје, (СМАРТ.СДК.МК)

Вечерва во 20 часот во Кинотеката на Северна Македонија ќе почне 13. издание на Недела на јапонски филм.

Селекцијата на четирите играни и анимирани филмови од сите жанрови е за сите возрасти. Настанот ќе го отвори јапонската амбасадорка Кеико Ханеда.
Вечерва ќе се прикаже филмот „Гласот на учителот“, утре „Ошин“, в четврток „Рудолф црниот мачор“, а в петок „Самурај мачка“.

Ревијата од 5 ноември ќе продолжи во Центарот за култура во Битола. Влезот е слободен, но местата се ограничени. Резервации можат да се направат на билетарите од понеделник до петок на 02 3065 968.