ВО ПРИШТИНА ЦЕЛА НЕДЕЛА ЌЕ СЕ ГЛЕДААТ МАКЕДОНСКИ ФИЛМОВИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Со проекцијата на „Среќна Нова ’49“ на режисерот Столе Попов, вечерва во киното „АБЦ“ во Приштина започнува Неделата на македонски филм, во организација на Кинотеката на Северна Македонија и Филмскиот центар „Вардар филм“.

На Неделата на македонски филм, што ќе трае до 7 декември, ќе бидат прикажани и „Пред дождот“ на Милчо Манчевски, „Исцелител“ на Ѓорче Ставрески, „Лазар“ на Светозар Ристовски, „Медена ноќ“ на Иво Трајков и „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на Теона Стругар Митевска.