ЈАВНИ ЛИЧНОСТИ ДОНИРААТ ПОДАРОЦИ ЗА ДЕЦА ОД СИРОМАШНИ СЕМЕЈСТВА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Денеска почнува новогодишната кампања „И јас сум Дедо Мраз“ на здружението „Проект среќа“, преку којашто децата кои живеат во сиромаштија ќе добијат подароци лично од Дедо Мраз.

„Целта ни е што повеќе луѓе, особено јавни личности кои имаат голем број следбеници на социјалните мрежи, да се приклучат кон оваа кампања, да ја промовираат и да станат дел од неа. Ги поканивме нашите пријатели од јавниот живот, од 1 до 10 декември, да купат новогодишен подарок или подароци за деца до 11 години. Ги замоливме тие убаво да бидат завиткани и на нив да стојат возраст и пол на детето. Потоа, фотографии од подароците да се објават на социјалните мрежи со хаштаг #ијассумдедомраз #проектсреќа. На тој начин, јавните личности ќе ги мотивираат сите граѓани, но и компаниите и институциите да го сторат истото. Важно е кај сите да се разбуди хуманоста токму за Нова година, кога тие деца и луѓе кои немаат се чувствуваат отфрлено“, вели Кристина Арнаудова, основач на здружението „Проект среќа.“

Таа додава дека повеќе јавни личности, пејачи, актери, спортисти и политичари, веќе го потврдиле учеството.

Подароците можат да се донираат до 18 декември, во канцелариите на Здружението на улица „Христо Смирненски“ бр. 4/5, близу Универзална сала.

На списокот има повеќе од 200 дечиња, а Дедо Мраз ќе ги посети во нивните домови од 20 до 27 декември.