БЕСПЛАТЕН КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ОД БИТОЛА ВЕЧЕРВА ВО ШТИП

Штип, (СМАРТ СДК.МК)
Битолскиот камерен оркестар вечерва (7 јули) ќе одржи концерт во Штип на летната сцена на Домот на млади, со почеток во 21 часот. Ќе ги свири најголемите поп и рок хитови од 1980-тите и 1990-тите.
Слични концерти оркестарот одржа во Скопје и Битола. Последниот свој концерт го имаше на настанот „Ѕвездена симфонија“ во Битола на 3 јули, со кој се отвори 16. издание на Битфест.
Влезот на концертот во Штип е бесплатен.