ДОМАШНИ И СТРАНСКИ МУЗИЧАРИ СО ЗАЕДНИЧКИ ДЕНСКИ КОНЦЕРТ ЗА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЏЕЗОТ НА 30 АПРИЛ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)
На 30 април од 13 часот, во паркот Ибни Пајко во Скопје ќе се одржи осмото издание на целодневниот џез хепенинг со македонски, регионални и светски музичари. Настанот е по повод Меѓународниот ден на џезот, кој се слави во целиот свет.
Ќе настапат септетот на Сашко Николовски, „Фани поса квартет“ со музичари од Унгарија, Србија и Германија, Гоце Стевковски со „Богданци реунион квартет“, „Лана Јањанин квартет“ од Хрватска, Џијан Емин и „Магичниот оркестар“ и „Карлос Сардуј грув месинџерс“ од Куба.
Ќе има и џез-работилница за деца, на која ќе имаат можност да се запознаат со музичките инструменти што се користат во џез-оркестрите и да учествуваат во заедничка композиција.
Фото: Џијан Емин ќа настапи со својот „Магичен оркестар“