КОНЦЕРТ НА МУХАМЕД ИБРАХИМИ ВЕЧЕРВА ВО ФИЛХАРМОНИЈАТА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК.)

Гитаристот Мухамед Ибрахими вечерва ќе одржи концерт во малата сала на Филхармонијата, со почеток во 20 часот. Концертот го организира „Баги комуникации“.

„Ибрахими е музичар кој својата гитара ја третира на многу интуитивен и инспиративен начин, свирејќи го спонтано само она што го чувствува и извира директно од него. Неговите композиции се автентична мешавина од повеќе музички стилови, во кои сосема природно се спојуваат блузот и рокот, традицијата и сегашноста“, велат од „Баги комуникации“.

Гости на концертот ќе бидат Ратко Даутовски на перкусии, Џоле Максимовски на бас, Фјола Исмаили на чело и Никола Стојмановиќ на мандолина.

Ибрахими беше гитарист на групата „Бла бла бла“, за себе вели дека е самоук и дека свири на различни инструменти од својата петта година.

(Фото: С. Рајхл)