МАКЕДОНСКИТЕ ЏЕЗ МУЗИЧАРИ СО ОНЛАЈН КОНЦЕРТИ ГО СЛАВАТ МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЏЕЗОТ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Денеска, на Меѓународниот ден на џезот, Здружението на џез музичари на Македонија (ЗЏМ) ќе одржи концерти кои ќе се пренесуваат онлајн преку неговата Фејсбук страница, како и на профилите на Град Скопје и на Младински културен центар.

Во текот на денот, почнувајќи од 14 часот, ќе можат да се проследат настапи на Антоние Весковски, „Кабадајас“, „Зулу 3.4“, „Светлост“, бендот на Михаил Парушев и на „3ject“.

Ќе настапи и „Колектив“, ансамбл составен од изведувачи кои се членови на ЗЏМ: Трајче Велков на труба, Кирил Кузманов на алт саксофон, Гордан Спасовски на пијано, Гоце Стевковски на тапани и Дарко Мучев на бас. Како специјални гости на овој концерт ќе се појават Џијан Емин на пијано и Ѓорѓи Шарески на гитара. Ќе биде изведена оригинална музика од членовите на ансамблот.