ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА КАКО ВЛЕЗНИЦА ЗА КОНЦЕРТ НА СРЕДНОШКОЛСКИ ГРУПИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Во скопската гимназија „Никола Карев“ се одржа концерт на средношколски бендови за кој влезницата беше две пластични шишиња или една батерија.

Настапија пет средношколски бендови: „Волт“, „Алтер Его“, „Пешачки премин“, „Бејсмент калт“ и „4.33“.

Еден од организаторите на концертот Кристијан Поповски изјави дека идејата за влезниците во вид на батерија или пластични шишиња дошла затоа што „ние сме свесни и одговорни за природата во која живееме“.

Иницијативата за настанот е на училишната заедница при „Никола Карев“ и го реализираше во соработка со Агенција за млади и спорт и здружението „Биди зелено“.

Професорката по музичко Емилија Ристановска, која е дел од тимот што го организираше концертот, вели:

„Ние големите сме тука да им помогнеме на младите. Децата супер прифатија и одлично изреагираа“.

Б. НЕСТОРОСКА