СКОПЈЕ ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖИ ДЕНОТ НА ЕВРОПА СО КОНЦЕРТ НА ДУКЕ БОЈАЏИЕВ НА 8 МАЈ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Дуке Бојаџиев ќе одржи концерт во Скопје на 8 мај, по повод Денот на Европа. Настанот во Градски парк е во организација на Делегацијата на Европска Унија и Европската куќа во Скопје.

Тоа ќе биде прв настап на Бојаџиев во Скопје по концертите во Филхармонијата пред четири години, а најавено е дека ќе го придружуваат реномирани меѓународни и домашни музичари.