„ПОЧУВСТВУВАЈ РАДОСТ“ – ФОТОГАЛЕРИЈА ОД 14. БАДНИКОВА ПОВОРКА

Скопје, (СМАРТ.СДК.МК)

По 14. пат денеска во Скопје се одржа детската Бадникова поворка, како предвесник на утрешниот христијански празник Божик.

Годинава слоганот е „Почувствувај радост“, а децата за време на поворката ја пеат божиќната песна „Вечниот Бог“.

Освен во Скопје, поворките се одржуваат и во 75 градови и села низ земјава, како и  во 5 во дијаспората.

Фото: Ѓ. Личовски
Фото: К. Попов

 

Годинава кум за Бадник е Божидар Јанковски. – Со сопругата Радмила Шеќеринска и ќерката. (Фото: К. Попов)

 

Фото: Ѓ. Личовски

 

Фото: К. Попов