РИС ВИТЕРСПУН КАКО ПРОДУЦЕНТКА СЕ ВРАЌА ВО „РУСОКОСА ОД ХАРВАРД“, УШТЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ ЈА ИГРА ГЛАВНАТА УЛОГА

САД, (Варајети)

Рис Витерспун се враќа на еден од нејзините најуспешни проекти, хит-филмот „Русокоса од Харвард“. Иако уште не е познато дали пак ќе ја игра улогата на популарната Ел Вудс, „Дедлајн“ објави дека таа ќе биде извршен продуцент на новата серија, која е продолжување на филмот.

Заедно со Витерспун, продукцијата ја потпишува дуото од серијата „Озборувачка“, Џош Шварц и Стефани Севиџ.
Филмот излезе во 2001, а благодарение на големата популарност доби и продолжение во 2003 со оригиналната актерска екипа. Според филмот, се продуцираше и претстава на Бродвеј, во која Ел Вудс ја играше Лора Бел Банди.
Ел Вудс е лик на модерна девојка која почна да студира право поради своето поранешно момче, и стана успешна и покрај тоа што многумина не ја сфаќаа сериозно. Заедно со Ел, филмот стана популарен и поради ликот на козметичарката Полет, која ја играше Џенифер Кулиџ. На прашањето дали Кулиџ ќе биде во новите продолженија, Витерспун изјави: „Нема ‘русокоса од Харвард’ без Џенифер Кулиџ“.
Третиот филм се најавуваше подолго време, но снимањето неколкупати беше одложувано, прво поради пандемијата, а подоцна и поради штрајкот на сценаристите.