СÈ УШТЕ СМЕТАМ ДЕКА БРАК Е ГЛУПОСТ, ВЕЛИ ХЈУ ГРАНТ ОТКАКО СЕ ОЖЕНИ НА 57 ГОДИНИ

Лондон, (Ројтерс)

Еден од најтврдокорните ергени во Холивуд, Хју Грант, вели дека имал многу добра причина што, конечно, решил да се ожени.

„Имаме три деца заедно, живееме заедно и не ми се допаѓаше имиграцискиот момент во сето тоа“, вели 57-годишниот Грант.

Тој се ожени минатиот месец со 18 години помладата шведска продуцентка Ана Еберстајн, на скромна граѓанска церемонија во Лондон.

„Имиграциските власти цело време нѐ делеа. Грантови, односно јас и децата, на една страна, а таа и дадилките на друга. Тоа едноставно не беше во ред“, појасни ѕвездата на „Четири венчавки и погреб“.

Тој во минатото често истакнуваше дека не верува во институцијата брак.

„Сѐ уште мислам дека тоа е глупост и слично размислува и жена ми. Но, сепак, е пријатна работа“.

Најпознат по улоги во романтични комедии и драми, најновиот проект на Грант е минисеријата „Вистински англиски скандал“, во којашто го игра покојниот лидер на Либералната партија, Џереми Торп, кој беше вклучен во скандал со убиство во 70-ите години.