ТИЈАНА ДАПЧЕВИЌ СО КОЛЕШКИТЕ ГОСТУВА ВО СКОПЈЕ СО МЈУЗИКЛОТ „ВЕСЕЛИТЕ ДЕВОЈКИ“

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Тијана Дапчевиќ ја игра една од главните улоги во мјузиклот „Веселите девојки“, кој ќе гостува во Скопје на 23 март во Филхармонијата. Заедно со Дапчевиќ, во мјузиклот играат и Маја Брукнер, Зорана Павиќ, Јелена Ѓукиќ, Ивана Петерс и Светлана Сретеновиќ.

Претставата е адаптација на истоимениот американски мјузикл и е во режија на Раде Вукотиќ. Тоа е приказна за пет најдобри пријателки од детството кои повторно се собираат на моминска вечер, пред свадбата на ќерката на една од нив. Актерките во мјузиклот пеат познати поп и рок песни од регионот, а музички соработник на новите верзии е Васил Хаџиманов.

„Во оваа претстава се случува интеракција со публиката и тоа е она што ја прави забавна, и за нас и за нив. Мозокот на оваа ‘операција’ е Раде Вукотиќ, кој нѐ собра пред три години и тој води евиденција колку пати сме го играле мјузиклот досега, но мислам дека е повеќе од 70 пати“, изјави Тијана Дапчевиќ.

Организатор на македонската претстава е продукцијата „Прагма“.