ВИДЕОИГРАТА „ПРИТАЕНО ЗЛО“ ЌЕ ДОБИЕ И СЕРИЈА НА „НЕТФЛИКС“

Њујорк, (Вараети)

Франшизата „Притаено зло“ (Resident Evil) ќе биде проширена и со ТВ-серија, чие снимање е потврдено од „Нетфликс“.

Стриминг гигантот објави дека серијата заснована врз популарната јапонска видеоигра ќе има осум едночасовни епизоди. Таа е опишана како сосема нова приказна, раширена на два различни временски периоди.

Видеоиграта „Притаено зло“ се појави во 1996 година и стана една од најпродаваните на сите времиња, а според неа се снимени шест филмови со Мила Јовович во главната улога.