БРЕД ПИТ ПРВПАТ ЈАВНО ГИ ИЗЛОЖУВА СВОИТЕ СКУЛПТУРИ ВО ДРУШТВОТО НА НИК КЕЈВ

Тампере, (АФП)
This handout photo taken on September 17, 2022 and received on September 19, 2022 shows British artist Thomas Houseago (C) posing with US actor Brad Pitt (R) and Australian musician Nick Cave prior to the opening of the exhibition 'Thomas Houseago - WE with Nick Cave and Brad Bitt' at The Sara Hilden Art Museum in Tampere, Finland. - For the exhibition, British-born artist Thomas Houseago displays new paintings and sculptures alongside a ceramic series by Nick Cave and sculptures by Brad Pitt, according to the museum. For Cave and Pitt it is the first time ever that they exhibit their works of art, which were created during the course of an ongoing dialogue with Houseago. (Photo by Jussi Koivunen / various sources / AFP) / - Finland OUT / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / JUSSI KOIVUNEN / SARA HILDEN ART MUSEUM" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Бред Пит првпат јавно ги покажа своите скулптури во рамките на изложба што се одржува во финскиот град Тампере.

Ова е првпат самоукиот американски актер да ги презентира своите скулптури во јавност“, соопшти Музејот на уметноста „Сара Хилден“.

Педесет и осумгодишниот Пит ги изненади присутните кога се појави на отворањето на изложбата на британскиот уметник Томас Хаусагоу за да ги претстави своите скулптури, покрај керамичките дела на австралискиот музичар Ник Кејв.

За Ник и мене ова е нов свет, првпат влегуваме во него“, изјави Пит.

Тој се претставува со девет дела на изложбата, а неговото учество претходно не беше најавено.

За мене, ова е саморефлексија, да видам каде сум згрешил во односите, каде сум соучесник. Ова произлезе од она што јас го нарекувам радикален попис на себеси. Брутално сум искрен со себеси и ги земам предвид оние што можеби сум ги повредил“, кажа Пит, кој почнал да се занимава со уметност по разводот од Анџелина Џоли. 

(Фото: АФП)