ЕЛТОН ЏОН ГИ ПРОДАВА ОБЛЕКАТА И НАКИТОТ ОД ВЕРСАЧЕ НА АУКЦИЈА

Лондон, (Вог)

Сер Елтон Џон е музичка легенда, но неговиот театарски сценски стил го направи и модна икона. Многу од неговите најпознати креации се дизајнирани од Версаче, а сега одлучи да ја продаде неговата гардероба на аукција.

Колекцијата со наслов „Версаче на Елтон“ се отвора на 9 февруари и ќе трае до 27 февруари, а освен облека, ќе има и сувенири од неговиот дом.

Аукцијата ќе понуди 73 парчиња облека, вклучувајќи свилени кошули со графички принтови од 1990-тите, металик палта, блузи со синџир и златен накит.