ОГНОМЕТИ И ПРАЗНИ УЛИЦИ – СВЕТОТ ЈА ПРЕЧЕКА 2021 ГОДИНА

Лондон, (Гардијан)

Новата 2021 година дојде во светот во поинакви услови од вообичаеното. Мерките за заштита од коронавирусот ги затворија улиците, градовите, а изостанаа и масовните собири.

Славниот огномет во Сиднеј помина со празно пристаниште, додека пак успехот во справувањето со ковид-19 дозволи жителите на Виетнам да слават на улиците.

Вухан (Фото: АП)

Улиците во Париз беа празни откако на полноќ почна карантинот, а пак забраната во Берлин за собирања беше игнорирана од некои граѓани. Биг Бен означи полноќ во Лондон, во исто време кога беше означено излегувањето на Велика Британија од Европската Унија.

Окланд, Нов Зеланд (Фото: АП)

 

Пекинг (Фото: АП)

 

Москва (Фото: АП)

 

Лондон (Фото: АП)

 

Хонгконг (Фото: АП)

 

Дубаи (Фото: АП)