ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ФОТОГРАФИИ НА МЛЕЧНИОТ ПАТ ЗА 2022 (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Популарниот блог за патување и фотографија Capture the Atlas и оваа година го организираше изборот на најдобра фотографија на Млечниот Пат.

Тибет

На светот има голем број спектакуларни локации за набљудување на нашата галаксија, а во годинашниот избор се најдоа фотографии од 12 држави: САД, Австралија, Нов Зеланд, Чиле, Аргентина, Египет, Франција, Шпанија, Словенија, Словачка, Јапонија и Кина.

Езерото Бони, Австралија

Сезоната за најдобро набљудување на Млечниот Пат трае од февруари до октомври во северната, односно од јануари до ноември во јужната хемисфера.

Јулиски Алпи, Словенија
Татри, Словачка
Мотукики, Нов Зеланд
Шинџијанг, Кина
Екстремадура, Шпанија
Ла Риоха, Аргентина
Националниот парк Намбанг, Австралија