ВО ШАНГАЈ СЕ ОТВОРИ НАЈВИСОКИОТ ХОТЕЛ НА СВЕТОТ, СО РЕСТОРАН НА 120. СПРАТ

Шангај, (АФП)

Највисокиот хотел на светот, со ресторан на 120. спрат, се отвори во Шангај за оние со подлабоки џебови и без страв од височини.

„Ј Хотел“ располага со 165 луксузни соби, кои ги зафаќаат последните од 128-те спратови на кулата „Шангај“, висока 632 метри. Таа е втората највисока зграда на светот, зад Бурџ калифа во Дубаи, а до хотелот се стигнува со лифт кој се движи со брзина од 18 метри во секунда.

Хотелот ги зафаќа последните спратови од кулата „Шангај“

Хотелот се отвори со мало одложување поради пандемијата, но сега е спремен да ги прими гостите кои на услуга ќе имаат посветен личен батлер 24 часа на ден. Гостите ќе имаат на располагање и седум ресторани, барови, спа и базен на 84. спрат.

Сето ова не е евтино. За да го одбележи отворањето, хотелот нудеше ноќевања за 450 долари, но за престој во најскапиот од 34-те апартмани ќе мора да се издвои 10.380 долари.