диносаурус

Таг
14Вести

ВО АРГЕНТИНА ПРОНАЈДЕНИ ОСТАТОЦИ ОД МАЛ ОКЛОПЕН ДИНОСАУРУС КОЈ ЖИВЕЕЛ ПРЕД 100 МИЛИОНИ ГОДИНИ

НОВ ВИД НА ДИНОСАУРУС ОТКРИЕН ВО АВСТРАЛИЈА Е ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ НА СВЕТОТ

НОВ ВИД НА ДИНОСАУРУС ПРОНАЈДЕН ВО ПУСТИНАТА АТАКАМА ВО ЧИЛЕ

12-ГОДИШЕН КАНАЃАНЕЦ ОТКРИ КОСКИ ОД РЕДОК ДИНОСАУРУС СТАРИ 69 МИЛИОНИ ГОДИНИ

ПРВИТЕ ДИНОСАУРУСИ БИЛЕ МАЛИ И СЕ ХРАНЕЛЕ СО ИНСЕКТИ

ФОСИЛИ НА 10 МЕТРИ ДОЛГ МЕГАРАПТОР ПРОНАЈДЕНИ ВО АРГЕНТИНА

ОТКРИЕН ДИНОСАУРУС СО ГОЛЕМИНА НА МАЛА ПТИЦА

ПАРК ЈУРА СРЕДЕ СКОПЈЕ – ВО ЗООЛОШКАТА ГРАДИНА ДОАЃААТ ДИНОСАУРУСИ

НОВ ВИД НА ДИНОСАУРУС СО ИЗГЛЕД НА КЕНГУР ОТКРИЕН ВО АВСТРАЛИЈА