јазик

Таг
10Вести

ЗБИРКАТА РАСКАЗИ „ЧОВЕЧУЛЕЦ“ НА АЛЕКСАНДАР ПРОКОПИЕВ ОБЈАВЕНА НА БУГАРСКИ

АНГЛИЧАНЕЦ ЗБОРУВА ПОВЕЌЕ ОД 50 ЈАЗИЦИ, МЕЃУ НИВ И МАКЕДОНСКИ

ВО ЛЕТОНИЈА ЖИВЕЕ НАЈМАЛАТА ЕТНИЧКА ГРУПА ВО ЕВРОПА, ОД КОЈА ОСТАНАЛЕ САМО 200 ПРИПАДНИЦИ

ДЕСЕТИНА СЕЛА НА ПЕЛОПОНЕЗ СЕ ПОСЛЕДНИТЕ ЧУВАРИ НА ЈАЗИКОТ НА ДРЕВНАТА СПАРТА

1,2 МИЛИОНИ ЛУЃЕ УЧАТ ДОТРАКИСКИ – ЈАЗИЦИТЕ ОД „ИГРА НА ТРОНОВИ“ СЕ ИЗМИСЛЕНИ ОД ЕДЕН ЛИНГВИСТ

ГЛАСОВНОТО ПРЕПОЗНАВАЊЕ Е СЛЕДНИОТ ГОЛЕМ ЧЕКОР ВО ТЕХНОЛОГИЈАТА, ВЕЛАТ ОД „ГУГЛ“

БРИТАНСКА УЧИТЕЛКА КОЈА НАУЧИЛА 35 ЈАЗИЦИ НА СВОИ УЧЕНИЦИ НАГРАДЕНА СО МИЛИОН ДОЛАРИ

ВО „ЦРНИОТ ПАНТЕР“ СЕ ЗБОРУВА НА ЕДЕН ОД НАЈТЕШКИТЕ ЈАЗИЦИ НА СВЕТОТ

ВО ИНДИЈА СЕ ЗБОРУВА НА 780 ЈАЗИЦИ, А ПРЕД 55 ГОДИНИ ГИ ИМАЛО 1.652