ФРАНЦУСКА КНИЖЕВНА ВЕЧЕР СО МАТИЈАС ЕНАР НА 19 ЈУНИ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

На 19 јуни во Европска куќа во Скопје ќе има интерактивна средба со еден од најзначајните современи француски писатели и лауреат на Гонкуровата награда, Матијас Енар. Настанот го организираат Францускиот институт во Скопје и издавачката куќа „Антолог“ во рамките на одбележувањето на 50-годишнината на Францускиот институт.

Романот „Бусола“, за кој Енар ја доби најпрестижната француска книжевна награда во 2015, е објавен од „Антолог“ во превод на Владо Ефтимов.

(Фото: АФП)