КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТКАТА ИВАНОВА СО ДЕЛА ОД ЈАН ТИРСЕН

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Пијанистката Дуња Иванова вечерва (20 часот) ќе одржи концерт во Музејот на македонска борба, со дела од современиот француски композитор Јан Тирсен. На програмата е музиката на Тирсен напишана за филмовите „Чудесната судбина на Амелија Пулен“ и „Збогум, Ленин!“, како и композиции од негови албуми.

Во Музејот е поставена и изложбата „Скопје на штипка“ на фоторепортерот Дарко Попов, чиј објектив сведочи за урбано и суптилно Скопје.

Двата настани се дел од програмата за култура на Град Скопје за 2019, а се реализираат со поддршка на „Слобода филм“, „Минимал“, Сојузот на композитори на Македонија и Музејот на македонска борба. Влезот е слободен.