МАКЕДОНИЈА ЈА НАДМИНА ГРАНИЦАТА ОД 500 НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ЕДЕН ДЕН

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Бројот на заразени со коронавирус во Македонија продолжува забрзано да расте паралелно со трендот во Европа и денеска беше достигнат нов плафон со над 500 нови случаи.

  • 535 нови случаи на коронавирус се откриени меѓу направените 2.445 тестирања во изминатите 24 часа, дури 90 повеќе од вчерашниот рекорд.
  • Тие се распоредени во 27 градови, но убедливо најмногу се во Скопје – 277, па следуваат Струмица со 30, Прилеп со 26 и Гевгелија со 24.
  • За неполни осум месеци, во Македонија има 22.170 потврдени случаи на коронавирус.
  • Уште шест лица починаа од ковид-19, вкупно 815 досега.
  • Бројот на активни случаи порасна на 4.597.