МОНОДРАМА НА ЃОРЃИ ЈОЛЕВСКИ ДЕНЕС ПРЕМИЕРНО ВО МНТ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Денес во 12 часот на малата сцена во Македонскиот народен театар (МНТ) премиерно ќе се изведе монодрамата „Последната лента на Крап“ од Семјуел Бекет, а во изведба, режија и продукција на Ѓорѓи Јолевски.

Претставата е копродукциски проект помеѓу МНТ и „Перипетија продукција“ од Скопје. Продуцент е Ѓорѓи Јолевски, а извршен продуцент е Никола Кимовски.

Преводот на текстот од англиски на македонски јазик го направи драматургот Владимир Јанчевски. Сценографското решение, дизајнот на плакатот и програмскиот каталог се на Сергеј Светозарев, костимографијата е на Ивана Каранфиловска-Угуровска.