НА 0800 555 44 и 080 080 080 ПРИЈАВЕТЕ ИЗБОРЕН КРИМИНАЛ

Скопје, (САКАМДАКАЖАМ.МК)

Изборни нерегуларности за време на вториот круг од локалните избори може да се пријават на следниве броеви:

Државна изборна комисија (ДИК)

Тел: 0800 555 44

Е-пошта:[email protected]

Привремена комисија за следење на изборните неправилности при Јавното обвинителство

Е-пошта: [email protected]

МОСТ

Тел: Бесплатна линија 080 080 080

Интерактивната веб-платформа neregularnosti.most.org.mk

Народен правобранител

Скопје: 02 3129-327 и 3129-367

Битола: 047 242-310

Кичево: 045 228-586

Куманово: 031 431-488

Струмица: 034 329-996

Тетово: 044 344-082

Штип: 032 389-701

Хелсиншки комитет

Тел: 02-3119-073

е-пошта: [email protected]

Мисија на ОБСЕ/ОДИХР Скопје

Тел: +389 2 323 4000
Е-пошта: [email protected]

Цивил

Тел: 02 5209- 176; 071 608-523; 078 745-138

Е-пошта: [email protected]