ЗАПОЧНА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА 19. СКОПСКИ МАРАТОН, ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕНО ДО 20 СЕПТЕМВРИ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Започна пријавувањето за 19. издание на Визер Скопски маратон, кој оваа година ќе се одржи на 1 октомври (недела). Покрај самиот маратон, и оваа година ќе се трчаат полумаратонот, штафетниот маратон „ЕУ со тебе“ и трката на пет километри.

Рокот за пријавување е поделен во три бранови: првиот рок за маратонот, полумаратонот и за штафетниот маратон е до 15 мај, вториот рок за сите четири трки трае до 25 јули, а потоа последната шанса за пријава е до 20 септември. Пријавувањето се одвива преку официјалната веб страна на настанот skopskimaraton.com.mk.

Организатор на Скопскиот маратон е Сојузот на спортови на Скопје, во соработка со АК Работнички. Секој учесник ќе добие вредносен ваучер од 20 евра од главниот спонзор „Визер“.