ЕЛТОН ЏОН ЌЕ КОМПОНИРА МУЗИКА ЗА БРОДВЕЈСКИОТ МЈУЗИКЛ „ЃАВОЛОТ НОСИ ПРАДА“

Њујорк, (Стандард)

Елтон Џон ќе ја компонира музиката за мјузиклот на Бродвеј „Ѓаволот носи Прада“, кој ќе се работи според романот на Лорен Виснергерод од 2003. Во 2006 година беше снимен и истоимениот популарен филм со Мерил Стрип и Ен Хатавеј.

Сер Џон ќе ја пишува музиката, а текстовите Шаина Тауб.

„Супервозбудливо е да се даде нова слика на ‘Ѓаволот носи Прада’. Јас сум голем обожавател и на романот и на филмот, како и страстен вљубеник во модата. Едвај чекам да се впуштам во овој проект“, изјави Џон.

Мјузиклот ќе има претпремиера следното лето во Чикаго, а сѐ уште не е познато кога ќе игра на Бродвеј, ниту, пак, имињата на актерите.

Елтон Џон досега има работено музика за повеќе проекти како „Били Елиот“, „Аида“ и „Кралот лав“.