ФЕСТИВАЛОТ НА ГЕРМАНСКИ ФИЛМОВИ ЗА ДЕЦА „БУФ“ ПО 7. ПАТ ВО КИНОТЕКАТА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Од утре до 20 април, во Кинотеката по седми пат ќе се одржува Фестивалот за слика и филм за деца и млади (БУФ), во организација на Гете-институтот од Скопје.

„Програмата нуди уживање во филмови за сечиј вкус, а ќе се прикажат пет актуелни и возбудливи играни филмови“, најавува Гете-институтот.

Сите ќе бидат прикажани во оригинал, со превод на македонски и албански јазик. Тие се наменети за сите деца кои можат да го читаат преводот или разбираат германски јазик.

На годинашниот БУФ ќе се прикажат „Љубопитниот Тоби и тајната на нашата планета“, „Џим Копче и Лукас машиновозачот“, „Тим Талер или Момчето што си ја продаде насмевката“, „Венди 2 – другарство засекогаш“ и „Помош, ги смалив родителите“.