СЕДУМ ФИЛМОВИ НА 10. НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ ВО КИНОТЕКАТА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК.)

Десеттото издание на Неделата на шпански филм почнува вечерва во Кинотеката и до 17 ноември ќе се прикажат седум наслови. Филм за отворање е „Шампиони“ од 2018, во режија на Хавиер Фезер.

Ревијата ја организираат Амбасадата на Шпанија, Кинотеката и Скопје филм фестивал.

Влезот е бесплатен, но поради ограничениот број седишта, неопходна е резервација во Кинотеката.