АЛЕКСАНДАР ТОДОРОСКИ ПОБЕДИ НА СВОЕТО ПРВО УЧЕСТВО НА МАКФЕСТ И ОСВОИ 5.000 ЕВРА

Штип, (СМАРТ СДК.МК)

Александар Тодороски ја освои првата награда на 36. Макфест на своето прво учество на фестивалот. Тој прво настапи на првата полуфинална вечер, кога беше прворангиран и се пласираше за финалната вечер.

Тодороски доби 5.000 евра за композицијата „Под исто небо“, за која музиката и текстот ги напиша најзастапениот музичар на Макфест, Ристо Самарџиев.

Тодороски го почнал своето музичко образование во средното музичко училиште „Сергеј Михајлов“, а сега студира класична гитара на Факултетот за музичка уметност во Штип.

Втората награда од 3.000 евра ја освои Мартинијан Ќириловски за композицијата „Вистина“, а третата награда од 1.000 евра ѝ припадна на дебитантката Марија Данева за песната „Твоја“. Утешните награди од 500 евра ги добија Александра Јанева за најдобар аранжман, Лара за најдобра изведба, Калина Велковска за најдобср дебитант и Данева за најдобар сценски настап.

Т. ЈОВАНОВСКИ