КОНЦЕРТ НА ИТАЛИЈАНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР КАМПАНИА СО МАКЕДОНСКИ МУЗИЧАРИ ВО СКОПЈЕ

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Утревечер во Музејот на македонската борба во Скопје концерт ќе одржи меѓународниот камерен оркестар Кампаниа од Италија.

Во оркестарот учествуваат и млади македонски музичари кои се членови на камерниот оркестар Скопски солисти. Скопскиот концерт доаѓа по нивната турнеја во Романија, а потоа продолжуват со концерти во Бугарија, Грција и Албанија. Македонските музичари заедно со овој оркестар во август настапуваа и на турнејата во Италија.

Концертот во Скопје се реализира во соработка со Скопски солисти и меѓународниот фестивал „Класика“ во Струмица.