НОВИОТ АЛБУМ НА ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ НАЈПРОДАВАН ВО ХРВАТСКА

Скопје, (СМАРТ СДК.МК)

Новиот албум на Влатко Стефановски, „Тафталиџе шафл“, изби на првото место на листата најпродавани албуми во Хрватска, оставајќи ги зад себе „Црвена јабука“, Бајага, Габи Новак и „Мајке“.

Во издание на „Кроација рекордс“, Стефановски ги сними албумот во своето домашно студио „Езотерија“, заедно со синот Јан на тапани и басистот Иван Кукиќ. Импресивната листа гости ја сочинуваат Дамир Имери, Кирил Џајковски, Матија Дедиќ, Васил Хаџиманов, Теодосиј Спасов, Никола Ристановски…

Како и останатите соло албуми, Стефановски и овој го посвети на Скопје, поточно на неговото маало Тафталиџе. Тој е создаван во периодот јануари-октомври годинава и содржи девет песни. Успехот на албумот во Хрватска е до толку поголем бидејќи целосно е отпеан на македонски јазик.